Bestuursrecht

Bestuursrecht vormt het hart van de praktijk van veel van de advocaten van Pels Rijcken. Belangrijk aspect is dat de overheid verschillende petten op heeft: regelgever, bestuurder en uitvoerder.

Het openbaar bestuur handelt vanuit het belang van de samenleving, waarbij de politiek een belangrijke rol speelt. Vanuit hun deskundigheid weten de advocaten van Pels Rijcken wat de opdrachtgever nodig heeft en welke belangen bij de overheid spelen.

Door hun decennialange ervaring met het bestuursrecht weten de specialisten van Pels Rijcken bij hun advisering politieke, bestuurlijke en juridische kennis te combineren. De Algemene wet bestuursrecht, die het overheidsoptreden normeert, maar de overheid ook veel kansen biedt, vormt de ruggengraat van het bestuursrecht. Pels Rijcken kent die wet als geen ander, volgt alle ontwikkelingen op de voet en beschikt over een voor iedereen toegankelijke site waar de parlementaire geschiedenis PG Awb digitaal wordt bijgehouden en toegelicht.

Dankzij veelvuldige advisering en het voeren procedures heeft Pels Rijcken een voorsprong op andere kantoren. De advocaten kunnen daardoor de standpunten van de overheid als geen ander bij de rechter uitdragen. Het kantoor hoort veel uit de eerste hand en beschikt over unieke en actuele expertise. Omdat voor veel verschillende bestuurlijke opdrachtgevers wordt opgetreden, beschikt Pels Rijcken over een breed overzicht over wat er speelt in bestuursrechtelijk Nederland en alles wat bij de bestuursrechter aan de orde komt.

Aanbevelingen

  • "It is very customer-focused and has proved to us that it has extensive knowledge. A lot of attention is paid to fostering a good working relationship with the client.", Chambers Europe 2016
  • "It is accessible, it has deep knowledge of public law and it practises law in a way that adds significant value to the client's business.", Chambers Europe 2016

Specialismen

Contactpersonen

Bestuursrecht

  • Sandra van Heukelom-VerhageAdvocaat, partner
  • Elisabeth PietermaatAdvocaat, partner