Cassatie

De behandeling van zaken die aan de Hoge Raad worden voorgelegd, is een specialisme op zich. Pels Rijcken is hét toonaangevende kantoor op dit gebied in Nederland.

De cassatieprocedure heeft een ander karakter dan de procedure bij de rechtbank of het hof. De Hoge Raad is bij de beoordeling van het cassatieberoep gebonden aan de feiten zoals die door de lagere rechter zijn vastgesteld. De uitspraak van de lagere rechter kan alleen vernietigd worden wegens strijd met het recht of een ondeugdelijke motivering. De Hoge Raad stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de cassatieklachten en het verweer daartegen. Succesvol procederen in cassatie vraagt daarom veel deskundigheid en ervaring.

Pels Rijcken beschikt al decennia over een team gespecialiseerde cassatieadvocaten. In Den Haag, op loopafstand van de Hoge Raad. De cassatieadvocaten van Pels Rijcken procederen aan het front van de rechtsontwikkeling en behandelen meer zaken bij de Hoge Raad dan enig ander advocatenkantoor. Zij combineren kennis van procesrecht en cassatietechniek op het hoogste niveau met expertise op alle belangrijke rechtsgebieden, zowel civiel als fiscaal. Het team treedt op voor cliënten uit de private en de publieke sector, vaak in opdracht van de advocaat die de zaak voor rechtbank en hof heeft behandeld.

Pels Rijcken kan in elk stadium en in elke vorm bijstand verlenen. Of het nu gaat om een quickscan, een uitvoerig advies of een cassatieprocedure: de cassatieadvocaten van Pels Rijcken werken nauw met de opdrachtgever samen. Op verzoek ook al in hoger beroep, met het oog op een eventueel cassatieberoep.

De cassatieadvocaten van Pels Rijcken delen hun kennis over de cassatierechtspraak op het weblog Cassatieblog.nl. Op deze site signaleren en becommentariëren zij iedere week de nieuwe civiele uitspraken van de Hoge Raad. Cassatieblog.nl biedt hiermee als eerste en enige weblog een snelle, toegankelijke en deskundige blik op de cassatierechtspraak.

Aanbevelingen

  • "Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn NV is noted for its 'professional attitude', 'good teamwork' and 'clear and complete answers'. Hans van Wijk and Martijn Scheltema have vast Supreme Court experience, acting for state bodies and an increasing number of corporate clients. The 'pleasant' and 'hardworking' Willem Heemskerk has 'very good negotiation skills'.", Legal 500 2016
Contactpersonen

Cassatie

  • Hans van WijkAdvocaat, partner
  • Martijn ScheltemaAdvocaat, partner