Real estate

Pels Rijcken biedt hoogwaardig juridisch maatwerk voor toonaangevende cliënten. Het kantoor behoort tot de top 10 van advocaten- en notarissenkantoren in Nederland. Het is tevens het kantoor van de landsadvocaat. Vanuit het kantoor in Den Haag zijn dagelijks ruim 50 advocaten en notarissen van de meer dan 300 professionals bezig met vastgoed en infrastructuur. Daarmee heeft Pels Rijcken één van de grootste real estatepraktijken van Nederland.

Pels Rijcken kent de vastgoedsector vanuit het perspectief van alle partijen; van eigenaren en ontwikkelaars tot investeerders en overheden. Het kantoor begeleidt tal van verkooptrajecten, (grootschalige) binnenstedelijke projecten en gebiedsontwikkelingen. Vanaf de ruimtelijke ordening tot en met de realisatie en de exploitatie is het vastgoedteam actief betrokken. Pels Rijcken adviseert over huur en verhuur, gestructureerde verkoop- en/of aanbestedingsprocedures en vastgoedfinancieringen en is het kantoor bij uitstek op het gebied van publiek-private samenwerking en innovatieve contractvormen (DBFMO).

De uitgebreide ervaring met procesvertegenwoordiging over vastgoedprojecten benut Pels Rijcken bij haar advisering. Adviezen zijn daarmee to the point, up to date en steeds op maat. Het kantoor is de vaste adviseur van onder meer de Nederlandse Staat, diverse provincies en tal van (grote) gemeenten. Vanwege de unieke en brede ervaring met vastgoedtransacties en geschillen in een politiek-bestuurlijke context, is Pels Rijcken ook de vaste adviseur van financiële instellingen, (institutionele) beleggers, pensioen- en vastgoedfondsen, grote ondernemingen met vastgoedbezit, project ontwikkelaars, bedrijfsmatige (ver)huurders en woningcorporaties, alsmede diverse onderwijsinstellingen.

Door de combinatie van publieke en private cliënten begrijpt Pels Rijcken de markt als geen ander en spreekt zij de taal van alle betrokkenen.

Contactpersonen

Real estate

  • Maryse Mesu-AbbekerkAdvocaat, partner
  • Daniëlle Roelands - FransenAdvocaat, partner