Zorg

Weinig sectoren in onze maatschappij zijn zó in beweging als de gezondheidszorg. De financieel-economische toestand dwingt ingrijpende veranderingen af. Tussen marktwerking en maatschappelijk belang bestaat een spanningsvolle relatie.

Bestuurders en professionals in de zorgsector staan onder druk. Zij moeten reageren op regelgeving die voortdurend verandert.

In de zorgsector is Pels Rijcken de beproefde partner van overheid, zorgverzekeraar en zorgaanbieder. Gerespecteerd vanwege kennis en ervaring op het terrein van de gezondheidszorg. Overheid en marktpartijen weten zich verzekerd van een gedurfde aanpak, grondige kennis en gedegen expertise.

In de zorgsector heeft Pels Rijcken een advies-, proces- en transactiepraktijk. We werken nauw samen met specialisten op deelgebieden en bieden zo de perfecte mix van kennis en ervaring. Wij ondersteunen cliënten in teamverband en met toewijding. Omdat we overzicht hebben, kunnen we hoofd- en bijzaken onderscheiden. De gezondheidszorg is al ingewikkeld genoeg.

Wij kennen de omgeving waarin u werkt. Voor ons telt wat voor ú belangrijk is. We hebben visie. Cliënten waarderen onze heldere en compacte adviezen. En onze harde, maar faire stijl van procederen.

Technologische ontwikkelingen in de zorg

Ook in de zorg spelen nieuwe technologische innovaties een steeds grotere rol, denk bijvoorbeeld aan blockchain. De belofte van blockchain voor de gezondheidszorg is de stroomlijning van logistieke processen en de verlichting van administratieve lasten. Het geld en de tijd die hiermee bespaard worden, kunnen worden aangewend voor de zorg zelf.

Als kantoor maken wij deze ontwikkelingen van dichtbij mee. Zo zijn wij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de eerste blockchain die voor de zorg is gebouwd, Mijn Zorg Log van het Zorginstituut Nederland. De ontwikkeling van deze blockchain leverde het Zorginstituut Nederland een Computable Award op voor het meest innovatieve project in de zorg. Voor meer informatie over Mijn Zorg Log klik hier.

Op basis van onze kennis en ervaring hebben wij een whitepaper geschreven over de juridische aspecten van blockchaintoepassingen in de zorg. Daarbij gaan we in het bijzonder in op het privacyrecht, hetgeen bij de uitwisseling van persoonsgegevens in de zorg van groot belang is.

Button_de whitepaper juridische aspecten van blockchain in de zorg_Pels Rijcken advocaten en notarissenkantoor

Aanbevelingen

  • Chambers Europe 2018 - Leading Firm"Clients appreciate the combination of quality legal work and knowing the world we work in.", Chambers Europe 2018
  • "They were thorough, they included us in what they were doing and how much time it would take them. They gave me a good view before they started the work what they were going to do, it was all meticulously planned.", Chambers Europe 2017
  • "Very accurate and fast", Chambers Europe 2017
  • "Their response time is very sharp and quick, their advice is to the point and they are very accurate.", Chambers Europe 2016
Contactpersonen

Zorg

  • Cees de ZeeuwNotaris, partner
  • Marije BattingAdvocaat, partner