Alain de Jonge, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Alain de Jonge

Advocaat • partner

Alain de Jonge legt zich toe op het civiele vastgoedrecht en is een gevestigde naam op het gebied van het huurrecht. Alain adviseert en procedeert voor overheden, provincies en met name gemeenten op het terrein van stadsvernieuwing, binnenstedelijke ontwikkelingen en herstructurering. Daarnaast treedt Alain op voor ontwikkelaars, vastgoedfondsen en beleggers in diverse herontwikkelingen en transformaties. De laatste jaren adviseert Alain regelmatig grootgebruikers van industriële terreinen in met name het Rotterdamse Havengebied. Naast het huurrecht behoren koop, erfpacht, sale/lease-back, beheer van vastgoed en eigendomsverhouding (kraak, scheiding en deling) tot zijn werkterrein. In zijn gevarieerde publiek en private praktijk staan een scherp gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen en commerciële impact centraal. 

Alain werkt sinds 1992 bij Pels Rijcken. Hij was van 2012 tot 2018 managing partner van Pels Rijcken. Alain is auteur van het boek 'Parlementaire geschiedenis huurrecht'. In 2019 is de 7e geactualiseerde druk van zijn handboek 'Huurrecht' gepubliceerd. Alain is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Huurrecht en treedt regelmatig als docent op in beroeps- en specialisatieopleidingen. In The Legal 500 Guide wordt Alain al jaren gerankt als Recommended Lawyer voor Real Estate. 

Aanbevelingen

  • "Alain de Jonge is sharp, smart and pragmatic." - The Legal 500, 2022
  • "Alain de Jonge is a know it all real estate professional who does not hesitate to connect us with partners and colleagues in other fields to ensure we get an excellent product." - The Legal 500, 2022

Artikelen door Alain de Jonge

Meer van Alain de Jonge