Annette de Jong, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Annette de Jong

Senior advocaat

Annette de Jong is sinds 2000 advocaat arbeidsrecht en werkt vanaf 2013 bij Pels Rijcken. Zij staat met name werkgevers bij in complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast adviseren en procederen denkt zij graag met cliënten mee. Bijvoorbeeld over medezeggenschapkwesties, re-integratie van zieke werknemers, overgang van onderneming vraagstukken en ontslag. Annette heeft een bijzondere expertise op het gebied van de statutair bestuurder, ook in de internationale context van buitenlandse aandeelhouders, en is regelmatig betrokken bij overnames en de in dat kader uit te voeren due dilligences.

Annette studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht. In 2004 rondde zij de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) met succes af. Annette is onder andere docent voor de Sdu. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA) en de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA). Annette is aangesloten bij het European Employment Lawyers Association (EELA) en de International Bar Association. Zij spreekt en schrijft vloeiend Engels. Annette blogt regelmatig voor onze Blog Arbeids- en Ambtenarenrecht.

Aanbevelingen

  • Recommended Lawyer, Legal 500, 2021
  • "Annette de Jong is a very approachable lawyer, who knows our company and business very well, one client enthuses, also adding that she is sharp and clear in her analyses and she seeks practical solutions. Other interviewees point out her up-to-speed, well-informed and accurate approach.", Chambers Europe 2020
  • "[…] and senior attorney Annette de Jong impress with their excellent work and critical thinking.", Legal 500 2019

Artikelen door Annette de Jong

Meer van Annette de Jong