Emmeline van Heukelem
Mensen

Emmeline van Heukelem

Directeur Risk and Compliance

Emmeline van Heukelem werkt sinds 1 maart 2022 bij Pels Rijcken als directeur Risk and Compliance. Met de komst van Emmeline en de inrichting van de nieuwe afdeling Risk and Compliance geeft Pels Rijcken verder invulling aan de naleving van wet- en regelgeving, gedragsregels, integriteit en risicomanagement. Emmeline is tevens onze Risk and Compliance officer.

Emmeline werkte de afgelopen negen jaar als toezichthouder, aanvankelijk bij De Nederlandsche Bank (DNB) en sinds 2015 bij de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Als Principal Supervisor werkte zij aan een breed scala aan issues op het gebied van governance en compliance in de financiële sector. Namens ECB werkte zij tevens een jaar bij de Europese Bankautoriteit (EBA) in Parijs om beleid te coördineren op het gebied van integriteit. Voorts werkte Emmeline vijf jaar als advocaat in de fusie- en overname praktijk, zij startte haar loopbaan bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Emmeline verzorgde in de loop der jaren diverse trainingen bij DNB, ECB, EBA en aan de Universiteit Leiden. Met haar kennis en ervaring draagt Emmeline bij aan het verder vormgeven en uitbouwen van de Risk and Compliance functie om die aan de hoogste standaarden binnen de advocatuur te laten voldoen.

Voor een kennismaking of bij vragen, neem graag rechtstreeks contact op.