Erik is een van de meest ervaren advocaten in Nederland op het gebied van het EU- en het mededingingsrecht. Hij heeft ondernemingen bijgestaan in zaken op het gebied van fusiecontrole, kartels en misbruik van machtspositie voor de Europese Commissie, ACM en diverse andere nationale mededingingsautoriteiten. Erik is eveneens een ervaren litigator. Zo is hij opgetreden in meer dan 100 zaken voor het Hof van Justitie en het Gerecht van de EU, waaronder de grootste schadeclaim ooit tegen de Raad en de Europese Commissie over onrechtmatige wetgeving. Ook voor de Nederlandse gerechtelijke instanties heeft hij talrijke zaken behandeld op zijn vakgebied, waaronder diverse kartelschadezaken.

Hij is co-auteur van het bekende boek Aanbestedingsrecht, handboek van het Europese en Nederlandse aanbestedingsrecht. Daarnaast heeft hij diverse preadviezen en talrijke andere publicaties op zijn naam staan. Erik spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits.

Erik maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Pels Rijcken. Daarvoor was hij 34 jaar werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij partner was sinds 1991. Erik studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht. Hij behaalde een Europese master aan het College of Europe in Brugge.

Bijzonderheden

  • Co-auteur van het boek Aanbestedingsrecht, handboek van het Europese en Nederlandse aanbestedingsrecht.
  • Raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Aanbevelingen

  • "Seasoned practitioner Erik Pijnacker Hordijk is heralded by clients as an "all-around expert with many years of experience." - Chambers Europe 2018
  • “Clients say: Eric is very appreciated for his broad and in-depth knowledge and experience.” - Chambers Europe 2017
small-logosmall-logo
Collega's