Gijsbrecht Nieuwland, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Gijsbrecht Nieuwland

Advocaat • partner

Gijsbrecht Nieuwland is sinds 2010 advocaat bij Pels Rijcken. Hij werkt op de secties Cassatie en Strafrecht. Als ervaren advocaat bij de Hoge Raad behandelt Gijsbrecht zaken over de gehele breedte van het privaatrecht. De nadruk daarbij ligt op het goederen- en insolventierecht en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Ook procedeert Gijsbrecht veelvuldig bij rechtbanken en gerechtshoven. Zo staat hij het Openbaar Ministerie bij in civiele zaken over strafvorderlijk beslag en schadevergoeding. Verder adviseert hij over civielrechtelijke complicaties die zich voordoen in het kader van de strafvordering, onder meer bij beslag.

Gijsbrecht studeerde aan de Universiteit Leiden (LLM) en de Universiteit van Oxford (MJur). Hij doceert en publiceert geregeld, onder meer op het terrein van het procesrecht en het goederenrecht en over onderwerpen op het grensvlak van burgerlijk recht en strafrecht.

Aanbevelingen

  • Gijsbrecht Nieuwland is a very intelligent lawyer who delivers high quality work. Nice to work with and like the other lawyers of the team very accessible. He has a friendly and down-to-earth approach.”, Legal 500 2020
  • Recommended lawyer, Legal 500, 2020

Artikelen door Gijsbrecht Nieuwland

Meer van Gijsbrecht Nieuwland