Jeroen Naves, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Jeroen Naves

Senior advocaat

Jeroen Naves is gespecialiseerd in het ICT-recht. Hij adviseert en procedeert over ICT-contracten, cloud computing, outsourcing, data en privacy. Jeroen staat cliënten bij die op het punt staan over te gaan tot de aanschaf van software, hardware of ICT-dienstverlening of zich binnen een ICT-project anderszins geconfronteerd zien met onderwerpen die juridische aandacht behoeven. Zo was hij één van de beoordelaars van de rijksbrede contracten op het gebied van tele- en datacommunicatie en schreef hij de contractsdocumentatie voor een grote aanbesteding over de ontwikkeling van een huisvestingssysteem. Daarnaast staat Jeroen met name overheden en ondernemingen bij in civiele procedures, zowel bij de bodemrechter als in kort geding. Hij heeft ervaring met complexe geschillen, vooral op het terrein van het contractenrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Jeroen is een belangrijke adviseur van overheden die overwegen om gebruik te maken van clouddiensten. 

Jeroen behaalde zijn bachelor rechtsgeleerdheid aan het Utrecht Law College. Hij rondde vervolgens zijn master privaatrecht af aan de Universiteit Utrecht. Hij volgde eveneens het vak Contracts and ICT aan de Universiteit van Tilburg. Jeroen is Voorzitter Kamer B van de Commissie van Beroep KNKV. Hij is daarnaast lid van de Vereniging Privacy Recht, de Nederlandse Juristen-Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor informatietechnologie en Recht en Platform Outsourcing Nederland.

Aanbevelingen

  • Jeroen Naves is skilled in privacy and IT-related matters.", Legal 500 2020
  • Recommended Lawyer, Legal 500 2019
  • "One client portrays him as someone who completely understands what we are doing, before endorsing him for his ability to have a critical discussion with us.", Chambers Europe 2019