Karlijn Teuben, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Karlijn Teuben

Advocaat • partner

Karlijn Teuben is een ervaren litigator met 15 jaar ervaring als advocaat bij de Hoge Raad. Zij heeft een brede cassatiepraktijk met een focus op aansprakelijkheid, verzekering en schadevergoeding. Daarnaast richt zij zich in cassatie vooral op het algemene vermogensrecht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, vervoersrecht en internationaal (publiek en privaat)recht. Karlijn procedeert ook in veel zaken in feitelijke instanties. Dit zijn vaak complexe geschillen op het gebied van (overheids)aansprakelijkheid, schadevergoeding en internationaal recht. Daarnaast procedeert zij in zaken op het gebied van de zorg en zorgverzekering.

Karlijn studeerde af als docerend en uitvoerend musicus klarinet aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Vervolgens rondde zij de studie civiel recht cum laude af aan de Universiteit Leiden, waar zij vervolgens als docent-onderzoeker aan de slag ging. Zij promoveerde aan dezelfde universiteit op een procesrechtelijk proefschrift. Karlijn doceert en publiceert geregeld, met name over burgerlijk procesrecht. Samen met Willem Heemskerk is zij co-auteur van het procesrechtelijke handboek Hugenholtz/Heemskerk. Karlijn vervult daarnaast diverse juridische nevenfuncties, waaronder de functie van secretaris van de Vereniging voor Civiele Cassatieadvocaten (VCCA).

Aanbevelingen

  • "Clients report that she has a very sharp legal mind.", Chambers Europe 2020
  • "analytical and responsive", Legal 500 2019
  • Karlijn Teuben is described by a client as a really technical lawyer, and another source admires that she is able to unravel very complex matters and present them to the courts in an extremely clear, to-the-point and convincing manner.", Chambers Europe 2019