Luc Defaix, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Luc Defaix

Advocaat • partner

Luc Defaix is sinds 1992 advocaat en maakte in 2016 de overstap naar Pels Rijcken. Hij is voorzitter van de sectie Ondernemingsrecht. Zijn missie is om de Corporate/M&A-praktijk verder uit te bouwen. Luc heeft een trackrecord op het gebied van (multi-)nationale fusies en overnames en daarmee samenhangende veilingprocessen. Hij adviseert met regelmaat over joint ventures, aandeelhoudersovereenkomsten en (management)participaties. Tot zijn vaste cliënten behoren (multi-)nationale ondernemingen, private-equity-partijen en informal investors. Ook adviseert hij (decentrale) overheden in complexe, strategische dossiers.

Luc studeerde bedrijfseconomie aan de HEAO in Utrecht en rondde zijn studie Nederlands recht af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tussen 2006 en 2010 gaf Luc leiding gegeven aan een private-equity-firma. Hij was eindverantwoordelijk voor verschillende acquisities en deed in die periode operationele ervaring op bij meerdere technisch-industriële ondernemingen. Het is mede die ervaring die cliënten herkennen en zo waarderen in zijn aanpak als adviseur. Luc doceert met enige regelmaat over corporate-governance-vraagstukken, business development, alsmede onderhandelingsstrategieën. Hij spreekt vloeiend Frans.

Aanbevelingen

  • "The creative Luc Defaix leads the practice and is very good at keeping parties moving forward through good negotiations.", Legal 500 2019