Roelof Reinders, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Roelof Reinders

Advocaat • partner

Roelof Reinders werkt sinds 2006 als advocaat bij Pels Rijcken. Roelof is specialist op het gebied van het omgevingsrecht. De focus van zijn praktijk ligt op infrastructuur (wegprojecten en kust- en dijkversterking), gebiedsontwikkeling en het natuurbeschermingsrecht. Overheden en ontwikkelaars vertrouwen Roelof met complexe en vaak bestuurlijk gevoelige dossiers. Zijn kracht ligt niet alleen in zijn juridische expertise; Roelof heeft ook de kennis en ervaring om inhoudelijk met de technische experts van een project te schakelen. Of het nu gaat over verkeersmodellen, luchtkwaliteit- en stikstofdepositieberekeningen, externe veiligheid of de werking van tunnelveiligheidsinstallaties, Roelof weet van de hoed en de rand. En dat is van grote meerwaarde. Bij de verdediging van een project in de rechtszaal, maar vooral ook bij de voorbereiding van besluitvorming. Roelof weet als geen ander wat er nodig is om samen met het projectteam de planproducten en besluitvorming op te stellen die de toets bij de bestuursrechter doorstaat: Raad van State-proof noemen wij dat.

Roelof studeerde Nederlands recht (afstudeerrichtingen staats- en bestuursrecht en Europees recht) aan de Universiteit Utrecht. Roelof is lid van de Vereniging van Milieurechtadvocaten. Hij is medeauteur van het handboek Luchtkwaliteit en omgeving (Berghauser Pont, 2014).

Aanbevelingen

  • Roelof Reinders is a strong lawyer, with wide knowledge of jurisprudence and is solid in court.”, Legal 500, 2021
  • Recommended lawyer, Legal 500, 2021
  • “[...] and Roelof Reinders are very dedicated, accessible and easy to get along with. They are real team players and are able to make the team work in a very pleasant way.”, Legal 500, 2020

Artikelen door Roelof Reinders

Meer van Roelof Reinders