Roelof Reinders, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Roelof Reinders

Advocaat • partner

Roelof Reinders werkt sinds 2006 als advocaat bij Pels Rijcken. Roelof is specialist op het gebied van het omgevingsrecht. De focus van zijn praktijk ligt op infrastructuur (wegprojecten en kust- en dijkversterking), gebiedsontwikkeling en het natuurbeschermingsrecht. Overheden en ontwikkelaars vertrouwen Roelof met complexe en vaak bestuurlijk gevoelige dossiers. Zijn kracht ligt niet alleen in zijn juridische expertise; Roelof heeft ook de kennis en ervaring om inhoudelijk met de technische experts van een project te schakelen. Of het nu gaat over verkeersmodellen, luchtkwaliteit- en stikstofdepositieberekeningen, externe veiligheid of de werking van tunnelveiligheidsinstallaties, Roelof weet van de hoed en de rand. En dat is van grote meerwaarde. Bij de verdediging van een project in de rechtszaal, maar vooral ook bij de voorbereiding van besluitvorming. Roelof weet als geen ander wat er nodig is om samen met het projectteam de planproducten en besluitvorming op te stellen die de toets bij de bestuursrechter doorstaat: Raad van State-proof noemen wij dat.

Roelof studeerde Nederlands recht (afstudeerrichtingen staats- en bestuursrecht en Europees recht) aan de Universiteit Utrecht. Roelof is lid van de Vereniging van Milieurechtadvocaten. Hij is medeauteur van het handboek Luchtkwaliteit en omgeving (Berghauser Pont, 2014).

Aanbevelingen

  • Key lawyer on Environment and planning - The Legal 500, 2022
  • Roelof Reinders is a strong lawyer, with wide knowledge of jurisprudence and is solid in court.” - The Legal 500, 2021
  • Recommended lawyer - The Legal 500, 2021

Artikelen door Roelof Reinders

Meer van Roelof Reinders