Thijs Franssen, advocaat Pels Rijcken
Mensen

Thijs Franssen

Senior advocaat

Thijs Franssen werkt sinds 2016 bij Pels Rijcken. Hij is gespecialiseerd in het overheidsprivaatrecht, waarbij zijn bijzondere aandacht uitgaat naar het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Thijs treedt vooral op voor centrale en decentrale overheden, zoals de Staat, provincies en gemeenten.

Thijs rondde zijn studie Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg cum laude af. Eerder werkte hij als advocaat bij AKD. Naast zijn advocatuurlijke werkzaamheden publiceert Thijs regelmatig, met name in het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht. Daarnaast treedt hij geregeld op als docent. Thijs is lid van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht en van de Vereniging voor Bouwrecht.

Aanbevelingen

Good knowledge of public law, European law and they have a lot of experience in court procedures – civil and administrative. They deliver on time and with good quality.  Team players and knowledge of government policies and procedures. […] Thijs Franssen are the standout lawyers.”, Legal 500, 2020